Συμμετοχή του ΚΠΕ σε ημερίδα με θέμα «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε δύσκολους καιρούς»

Written by gyfantis on . Posted in BLOG, Εκδηλώσεις, Νέα, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου συμμετείχε στη διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε το παράρτημα Κ. Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) στις 15 Νοεμβρίου 2021 στις 18.30 – 21.00 με θέμα: «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε δύσκολους καιρούς».

Στη συνάντηση δόθηκε το βήμα στους εκπαιδευτικούς που, παρ’ όλες τις επιπλέον δυσκολίες που βίωσαν τα σχολεία στην εποχή της πανδημίας, κατάφεραν, με περίσσιο κουράγιο και εθελοντισμό, να υλοποιήσουν προγράμματα και δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και άλλων σχολικών δραστηριοτήτων με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Σε εποχές που οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να οργανώσουν χωρίς προηγούμενη γνώση διαδικτυακά μαθήματα, τα προγράμματα των σχολικών δραστηριοτήτων φάνταζαν πολυτέλεια. Ωστόσο, μετά το πρώτο σοκ, ξεκίνησαν να οργανώνουν μικρές ή μεγάλες δράσεις και προγράμματα. Αυτή την πολύτιμη εμπειρία προσπάθησε να αναδείξει η ημερίδα.

Το ΚΠΕ παρουσίασε τα εξ αποστάσεως προγράμματα που σχεδίασε και υλοποίησε για μαθητές καθώς και τα επιμορφωτικά σεμινάρια που υλοποίησε για εκπαιδευτικούς τη σχολική χρονιά 2020-21 προσαρμοζόμενο στις συνθήκες της πανδημίας και του lockdown με την εισήγηση «Περιβαλλοντικά Προγράμματα και Σεμινάρια του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου στον καιρό της Covid-19».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Διευθύντρια Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΥΠΑΙΘ κ. Καραμαλάκου – Λάππα και ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας κ. Θ. Μπαχαράκης.

Tags: , , ,