Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάριο με θέμα «Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την Κλιματική Αλλαγή!» 31/3/2023

Written by gyfantis on . Posted in Νέα, Σεμινάρια, Σεμινάρια - Εργαστήρια, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Πρασίνου και την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την Κλιματική Αλλαγή!», την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, ώρες 17:30 – 20:30, στο ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Μοναστηρίου & Παρατσίκογλου 2, Ελευθέριο Κορδελιό).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε δραστηριότητες σχετικές με το μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να τις εφαρμόσουν στην περιβαλλοντική ομάδα τους. Θα περιλαμβάνει δραστηριότητες σε ομάδες με τέσσερα εκπαιδευτικά παιχνίδια για την Κλιματική Αλλαγή, αναστοχασμό και θεωρητική εισήγηση για την Κλιματική Αλλαγή. Εισηγητές/ επιμορφωτές  του σεμιναρίου θα είναι τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, Χ. Αθανασίου, Γ. Υφαντής, Ν. Ριφάκη, Γ. Σλαυκίδης.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι κατά κύριο λόγο βιωματική με την συμμετοχή των επιμορφούμενων στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών παιχνιδιών ενώ μετά το βίωμα η επιμόρφωση θα ολοκληρωθεί με την θεωρητική προσέγγιση των ζητημάτων που θέτει η κλιματική αλλαγή.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν 60 εκπαιδευτικοί, με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://tinyurl.com/seminar-klima-2023 μέχρι την Κυριακή 5/3/2023.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της στο πλαίσιο της Πράξης “Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β’ κύκλος)”, το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.