Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Τι λέτε, φυτεύουμε;» 5/3/2024

Written by gyfantis on . Posted in Νέα, Σεμινάρια, Σεμινάρια - Εργαστήρια, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου διοργανώνουν εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Τι λέτε, φυτεύουμε;» την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 και ώρες 18.00-20.00 μέσω της πλατφόρμας Webex.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Σχολικός κήπος, οι κήποι της Δυτικής Θεσσαλονίκης”, που λειτουργεί φέτος για 8η σχολική χρονιά με συντονιστικό φορέα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η  επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο πρασίνισμα της σχολικής αυλής και η υποστήριξη των σχολικών μονάδων στην προσπάθειά τους να παρέχουν στους/τις μαθητές/τριες την τόσo σημαντική εμπειρία της εμπλοκής τους με τον σχολικό κήπο (ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση και συντήρησή του).

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως ακολούθως:

  • 18:00 – 18:10 Έναρξη – Χαιρετισμοί
  • 18:10 – 18:30 Η ταυτότητα του Τοπικού Δικτύου «Σχολικός Κήπος: Οι κήποι της Δυτικής Θεσσαλονίκης», Δρ. Βασιλική Ιππέκη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.
  • 18:30 – 18:55 «Ο Σχολικός Κήπος ως ένα ανοιχτό σχολείο μάθησης, δράσης και καινοτομίας» Νεκτάριος Τσαγλιώτης, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, Διευθυντής 9ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.
  • 18:55 – 19:15: «Πώς επιλέγω τι θα φυτέψω και πώς φυτεύω στην αυλή του σχολείου μου», Άννα Μαξιανίδου, Τεχνολόγος Γεωπόνος, Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης και Συντήρησης Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.
  • 19.15 – 19.35: «Κήποι γειτονιάς στην πόλη, για την καλλιέργεια τροφής και ανθρώπινων σχέσεων» Χρυσούλα Αθανασίου, Προϊσταμένη ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού.
  • 19.35 – 19.45: «Διαμόρφωση σχολικού κήπου σε αστικό περιβάλλον, το παράδειγμα του 1ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Αμπελοκήπων», Ευάγγελος Ρίζος, δάσκαλος 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων.
  • 19.45 – 20.00: Συζήτηση – Ανατροφοδότηση

Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε όλες/ους τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων που έχουν ενταχθεί στο Τοπικό Δίκτυο για το σχολικό έτος 2023-2024 και σε όποιον εκπαιδευτικό ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για το Δίκτυο και τη διαμόρφωση σχολικού κήπου.

Οι εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIB7_QYkl5YRjC49sH4pZ1K79jkUnrUBoMKhoMelavtDqAzw/viewform έως την Δευτέρα 4/3/2024 (ώρα 12.00). Ο σύνδεσμος συμμετοχής (link σύνδεσης) για την παρακολούθηση του σύγχρονου εξ αποστάσεως σεμιναρίου (webinar) θα κοινοποιηθεί στους/τις συμμετέχοντες/ουσες τη Δευτέρα 4/3/2024 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα δηλώσουν στην αίτησή τους.