Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Συνδέσου με τη φύση!» 16/12/2021

Written by gyfantis on . Posted in Νέα, Σεμινάρια, Σεμινάρια - Εργαστήρια, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου και το ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Κιλκίς σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σύγχρονο από απόσταση επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Συνδέσου με τη φύση!» στις 16/12/2021 και ώρες 18.00 – 20.00.

Σκοπός της επιμορφωτικής εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν αξιόλογα εργαλεία σύνδεσης της σχολικής κοινότητας με έγκυρη πληροφόρηση για το φυσικό περιβάλλον, αλλά και εργαλεία παρατήρησης της φύσης που προσφέρονται για εκπαιδευτική αξιοποίηση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

  1. «Visit Greek Nature, εξερευνήστε τη φύση της Ελλάδας«. Παρουσίαση της ιστοσελίδας που δημιουργήθηκε για την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ). Εισηγήτρια: κ. Μαρία Κατσακιώρη, ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ.
  2.  «iNaturalist Greece«. Παρουσίαση της πλατφόρμας για τη συλλογή δεδομένων βιοποικιλότητας στην Ελλάδα και ενημέρωση για το πώς μπορούμε να τη αξιοποιήσουμε καθώς και για τα οφέλη της χρήσης του.  Εισηγητής: εκπρόσωπος iSea Διαχειριστής της πλατφόρμας για την Ελλάδα.
  3. «Συνδέσου με τη φύση!». Η αξία της παρατήρησης της φύσης και η σύνδεση με αυτή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Παιδαγωγική αξιοποίηση των εργαλείων που παρουσιάστηκαν. Εισηγητές: Α. Δαρδιώτη (Υπ. ΠΕ ΔΔΕ Αν. Θεσ/νίκης), Χ. Αθανασίου (ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού), Η. Βρυώνης (ΚΠΕ Κιλκίς), Χ. Τσαλίκη (Υπ. ΠΕ ΔΠΕ Αν. Θεσ/νίκης), Β. Ιππέκη (Υπ. ΠΕ ΔΠΕ Δυτ. Θεσ/νικης).
  4. Συζήτησηερωτήσεις των συμμετεχόντων

Η πλατφόρμα υλοποίησης του σεμιναρίου είναι το Webex.

Στο σεμινάριο θα μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής: 

  • Εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των διευθύνσεων εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς.
  • Εκπαιδευτικοί ΚΠΕ και Υπεύθυνοι/ες ΠΕ/ΣΔ της χώρας

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για συμμετοχή στο επιμορφωτικό σεμινάριο μέχρι την Τρίτη 30/11/2021 στο σύνδεσμο https://tinyurl.com/aj72ayyy

Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση θα σας σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε.

Η επιμορφωτική δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β’ κύκλος)», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.