Πρόσκληση σε επιμορφωτική ημερίδα για το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανελαίων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου 22/11/2018

Written by gyfantis on . Posted in Εκδηλώσεις, Νέα, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, πρόκειται να υλοποιήσει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Προώθηση της συμμετοχής της σχολικής κοινότητας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανελαίων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου», στις 22 Νοεμβρίου 2018.  Η ημερίδα θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και ώρες 12:00 – 14:00.

Η ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την έναρξη προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Τηγανελαίων στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η προαγωγή της ενεργού συμμετοχής των μαθητών, των γονέων και της σχολικής κοινότητας γενικότερα σε ένα πρόγραμμα ορθής διαχείρισης απορριμμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Εναρκτήριος χαιρετισμός. Τσακαλίδης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Γιατί ανακύκλωση τηγανελαίων; Χρυσούλα Αθανασίου, Γιώργος Υφαντής, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανελαίων στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Συμμετοχή των σχολείων στο πρόγραμμα. Βικτωρία Καζαντζίδου, Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Τμήμα Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής.

Τι χρειάζεται να γνωρίζω στην πράξη για τη συμμετοχή του σχολείου μου στο πρόγραμμα; Διονύσης Κορσιάνος, IONIAN RECYCLE ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Δυνατότητες εκπαιδευτικής αξιοποίησης της ανακύκλωσης τηγανελαίων από τη σχολική κοινότητα του Δήμου μας / Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού «Μια άλλη ματιά στα τηγανέλαια» Γιώργος Υφαντής, Χρυσούλα Αθανασίου, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου

Συζήτηση

 

Η ημερίδα απευθύνεται στους διευθυντές και στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου.

Για λόγους καλύτερης οργάνωσης της εκδήλωσης παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν, να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tinyurl.com/tiganeleaevosmos μέχρι την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018.

Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων α. να διευκολύνουν την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών β. να ενημερώσουν τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου τους.