Θεσσαλονίκη Βιώσιμη πόλη. Τώρα και στα αγγλικά!

Written by gyfantis on . Posted in ERASMUS+, Δράσεις, Νέα, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε το δημοφιλές μας πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Βιώσιμη πόλη» και στην αγγλική γλώσσα!

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού προσάρμοσε και μετάφρασε τα φύλλα εργασίας του προγράμματος στα αγγλικά και υλοποίησε δυο πιλοτικές εφαρμογές με σχολικές ομάδες που φιλοξενούσαν μαθητές από άλλες χώρες. Συγκεκριμένα, την 1η Απριλίου 2022 υποδεχτήκαμε το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας, που στο πλαίσιο του προγράμματός ERASMUS+ «Earthucation – Enough for all? European schools for sustainability and sufficiency» φιλοξενούσε εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες από τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Λετονία. Επίσης στις 3 Μαϊου 2022 υλοποιήσαμε το πρόγραμμα με το ΓΕΛ Φιλύρου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ του σχολείου με τίτλο «Sustainable Development: we are the Earth, we are the Children» με φιλοξενούμενους/ες εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες από τη Λιθουανία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ουγγαρία.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στα αγγλικά κρίθηκε πολύ επιτυχημένη από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες που ανέλαβε κάθε υποομάδα και αντάλλαξαν αποψεις και εμπείριες από τις πόλεις τους σε σχέση με τα ζητήματα αστικής βιωσιμότητας που τέθηκαν κατά την υλοποίηση των δραστηριοτήτων.

Η μετάφραση και εφαρμογή του προγράμματος «Θεσσαλονίκη Βιώσιμη πόλη» στα αγγλικά έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Ενισχύοντας την Εκπαίδευση Εκτός Τάξης για την Αειφορία στην Πόλη» και κωδικό αριθμό 2019-1-EL01-KA104-062067 που υλοποιεί το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου. Ήδη και άλλες σχολικές ομάδες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση του προγράμματος στα αγγλικά στο πλαίσιο επισκέψεων μαθητών από άλλες χώρες και το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου σκοπεύει να συνεχίσει την εφαρμογή του τη νέα σχολική χρονιά. Παράλληλα ετοιμάζει και τη μετάφραση των φύλλων εργασίας ενός ακόμα προγράμματος με αντικείμενο την πόλη, του «Ενεργός πολίτης στη γειτονιά μου, το Ντεπώ», ώστε να είναι κι αυτό διαθέσιμο στα σχολεία.