4η Περιβαλλοντική Συνάντηση Σχολικών Μονάδων Δήμου Παύλου Μελά 3/5/2018

Written by gyfantis on . Posted in Εκδηλώσεις, Νέα, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε και της Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου οργανώνει την 4η Περιβαλλοντική Συνάντηση Σχολικών Μονάδων.

Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του τοπικού θεματικού δικτύου «Σχολείο Ανοιχτό στην κοινωνία – Ενεργός πολίτης στον Δήμο Παύλου Μελά» στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου, από 9.15 ως 13.30, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018.

Τα σχολεία θα παρουσιάσουν περιβαλλοντικά προγράμματα (powerpoint, θεατρικό δρώμενο, αφίσα, κ.α) που σχετίζονται με τα παρακάτω θέματα:

• Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παύλου Μελά.

• Ο ενεργός ρόλος της εκπαιδευτικής κοινότητας στην αειφορία των ελεύθερων χώρων.

• Σχολικοί λαχανόκηποι – βοτανόκηποι.

Κατά τη διάρκεια της περιβαλλοντικής συνάντησης θα διεξάγονται περιβαλλοντικά διαδραστικά παιχνίδια και στοχευμένες παρουσιάσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς.

Επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ Σταυρούπολης, Τομέας Γεωπονίας-Αρχιτεκτονική Τοπίου θα μοιράσουν γλαστράκια με λαχανικά (πιπεριές, ντομάτες, αγγουράκια) και ανοιξιάτικα λουλούδια από το φυτώριο του σχολείου τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας μαθητών των σχολείων β/θμιας εκπαίδευσης που θα συμμετέχουν στην 4η Περιβαλλοντική συνάντηση, όπου σε στρογγυλό τραπέζι θα συζητήσουν και θα κάνουν προτάσεις για το δημόσιο χώρο και για ένα καλύτερο περιβάλλον στο Δήμο Παύλου Μελά. Οι προτάσεις των μαθητών θα ανακοινωθούν από την οργανωτική επιτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά.

Στο παρακάτω πίνακα αναγράφονται τα σχολεία που θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους.

ΩΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 
10.00-10.15 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Μαυράκης, Μαυρουδής Ενεργός πολίτης-μαθητής στο Δήμο Παύλου Μελά
10.15-10.30 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Παρδέλας, Μήλη Ελένη Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή-Βότανα αρώματα φύσης
10.30-10.45 4ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Κρεμμύδας Δρόσος 

1ο θέμα: Αδιαφορία ή αειφορία-περιβάλλον δεν αναβάλλω, επαναχρησιμοποιώ, ανακυκλώνω 

2o θέμα: γνωρίζω τη φύση, αγαπώ τη ζωή

10.45-11.00 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης Παπαδημητρίου Ευθύμης Παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε το σχολικό περιβάλλον και την τοπική κοινωνία 
11.00-11.15 3ο Δημοτικό Ευκαρπίας Μανούσης Διαμιανός, Κούρτη Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή,συνεργασία με την παιδική HELMEPA
11.15-11.30 1ο Γυμνάσιο Πολίχνης Κοτσάκη Στέλλα, Βαρδάκης Γεώργιος Ο σχολικός κήπος
11.30 15ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης Σαμαλίδου Μάρθα, Γαλτζίδου Σοφία, Καταρτζή Ελένη Ο κήπος που έδινε (αφίσα και τραγουδάκι)
12.00-12.20 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας & 3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης Παπαδοπουλου, Μουλαράς, Σεβαστιάσης Η γνώση ανθίζει στους λαχανόκηπους των σχολείων μας
12.20-12.45 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας Τσιόκος Γεώργιος Συναυλία με όργανα και χορωδία με θέμα το περιβάλλον
Διανομή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Σταμάτης Σταμάτης Συμμετοχή με 700 Γλαστράκια (Λαχανικών και λουλουδιών)