Νέο ιστολόγιο για το δίκτυο «Βιώσιμη πόλη»!

Written by gyfantis on . Posted in BLOG, Δράσεις, Νέα, ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία», το οποίο συντονίζεται από το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, απέκτησε νέο ιστολόγιο στο σύνδεσμο https://blogs.sch.gr/viosimi-poli/!

Το ιστολόγιο έχει σκοπό να λειτουργήσει ως ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας για τα μέλη του Δικτύου σε αντικατάσταση της πλατφόρμας edmodo που χρησιμοποιούνταν τις προηγούμενες χρονιές και καταργήθηκε πριν λίγους μήνες. Επιθυμούμε να γίνει ένας χώρος επικοινωνίας, ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, διαλόγου και δημιουργίας δράσεων σε συνεργασία με τις άλλες σχολικές μονάδες μέλη του Δικτύου και άλλους συνεργαζόμενους φορείς.

Με σκοπό την ενεργή συμμετοχή των μελών του δικτύου και τη δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης, καλούμε τις σχολικές ομάδες να αναρτούν στο ιστολογιο τα παραγόμενα των δραστηριοτήτων που υλοποιούν στο πλαίσιο του δικτύου –τουλάχιστον της κοινής σε κάθε φάση– και να σχολιάζουν τις αναρτήσεις των υπόλοιπων μελών. Επίσης, μπορούν να αναρτούν σημειώσεις, σχόλια, ερωτήσεις αλλά και πληροφορίες από την υλοποίηση του προγράμματος και των δράσεών τους.

 Το ιστολόγιο μπορούν να χρησιμοποιούν επίσης τα ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ, οι Υπεύθυνοι/ες ΠΕ ή ΣΔ και οι Συντονιστές/στριες Εκπαίδευσης για την Αειφορία που είναι μέλη του δικτύου ώστε να αλληλεπιδρούν με τις σχολικές μονάδες της περιοχής τους και να τις ενημερώνουν για σχετικές με τη θεματολογία του δικτύου δυνατότητες – πρωτοβουλίες – υποστηρικτικές δράσεις – επιμορφώσεις κλπ.

Στο ιστολόγιο υπάρχουν οδηγίες για τη σύνδεση σε αυτό ως συντάκτες (μόνο για τα μέλη του δικτύου και με τη χρήση των κωδικών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου που διαθετουν) και για την ανάρτηση άρθρων, φωτογραφιών και σχολίων. Υπάρχουν επίσης σύνδεσμοι για το εκπαιδευτικό υλικό του δικτύου και τις ιστοσελίδες του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.

Για περισσότερες διευκρινίσεις και υποστήριξη για τη χρήση του ιστολογίου μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail polis@kpe-thess.gr και στο τηλέφωνο 2310707150.