Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο στη λίμνη Κερκίνη 19/6/2018

Written by gyfantis on . Posted in Νέα, Σεμινάρια, Σεμινάρια - Εργαστήρια, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού & Βερτίσκου, στο πλαίσιο του Έργου «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε.) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», μέσω του νέου επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», Άξονας Προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες ΛΑΠ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και τηνΕυρωπαϊκή Ένωση, σχεδιάζει να υλοποιήσει μονοήμερο σεμινάριο αναφορικά με τους υγροτόπους (Κερκίνη-Δοΐράνη-Βόλβη). Η επιμόρφωση απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπ/σης.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αναφορικά με τα την αειφορική διαχείριση του υγροτοπικού περιβάλλοντος.
  • Η ανάδειξη του πλούτου και της μοναδικότητας των ελληνικών υγροτόπων και η συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία των οικοσυστημάτων.
  • Η ιδιαίτερη σημασία των ελληνικών υγροτόπων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει εισηγήσεις αναφορικά με τους υγροτόπους των λιμνών, εργαστήρια (3D χάρτης για το εδαφικό ανάγλυφο, εξερευνώ τον μικρόκοσμο των υγροτόπων, αναγνώριση ορνιθοπανίδας, κ.α.) καθώς και επίσκεψη πεδίου στη λίμνη Κερκίνη.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ποροΐων (στα Κάτω Πορόια Σερρών) και στη λίμνη Κερκίνη, και ώρες 09:00 – 18:00.
Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να καταθέσουν οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης των Διευθύνσεων
Ανατ. Θεσσαλονίκης, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Σερρών. Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες πρέπει να κατατεθούν στους αρμόδιους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) /Σχολικών Δραστηριοτήτων (Σ.Δ.) μέχρι και την Τρίτη 05-06-2018. Οι Υπεύθυνοι Π.Ε./Σ.Δ. πρέπει να διαβιβάσουν τις αιτήσεις συμμετοχής στο ΚΠΕ Ποροΐων αυθημερόν.