Επιμορφωτική συνάντηση Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Βιώσιμη πόλη» 17/1/2023

Written by gyfantis on . Posted in Νέα, ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, Σεμινάρια, Σεμινάρια - Εργαστήρια, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου πρόκειται να οργανώσει στις 17 Ιανουαρίου 2023 και ώρες 18.00 – 20.30, σύγχρονη από απόσταση επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» που συντονίζει.

Στην επιμορφωτική συνάντηση θα αναπτυχθούν θέματα που σχετίζονται με τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του δικτύου και θα απαντηθούν ερωτήματα που σχετίζονται με αυτό από την παιδαγωγική ομάδα του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ. Στόχος της συνάντησης είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών – μελών του δικτύου και ιδιαίτερα αυτών που για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν με τις σχολικές τους ομάδες στο δίκτυο. Θα γίνει επίσης συζήτηση και κατάθεση απόψεων και προτάσεων που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν και να βελτιώσουν τη λειτουργία του δικτύου.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

  • Περιγραφή του δικτύου
  • Το εκπαιδευτικό υλικό του δικτύου
  • Το ιστολόγιο του δικτύου
  • Οι αρχές της αστικής αειφορίας
  • Συζήτηση

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, Χ. Αθανασίου, Γ. Υφαντής, Ν. Ριφάκη, Γ. Σλαυκίδης.

Η επιμορφωτική συνάντηση απευθύνεται σε:

  1. Εκπαιδευτικούς Σχολικών Ομάδων που συμμετέχουν στο δίκτυο
  2. Υπεύθυνες/ους ΠΕ/ΣΔ που συμμετέχουν στο δίκτυο
  3. Μέλη των ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ που συμμετέχουν στο δίκτυο
  4. Συντονίστριες/στές Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία που συμμετέχουν στο δίκτυο

Η επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σύγχρονα από απόσταση με χρήση της πλατφόρμας WEBEX για να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς μέλη του δικτύου, να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην επιμορφωτική συνάντηση συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο σύνδεσμο https://tinyurl.com/4jtkusww μέχρι την Κυριακή 15/1/2023. Ο σύνδεσμος της τηλεσυνάντησης θα αποσταλεί τη Δευτέρα 16/1.

Παρακαλούμε οι συντονιστές εκπαιδευτικοί κάθε σχολικής ομάδας να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συμμετέχουν στο δίκτυο.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης “Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β’ κύκλος)”, το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς κόστος για το Δημόσιο.