ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου σας καλεί να συμμετάσχετε στο ηλεκτρονικό δίκτυο του προγράμματος «Ενεργός πολίτης στο σχολείο μου, στη γειτονιά μου», μέσω της πλατφόρμας Edmodo.
Το Edmodo είναι μια  εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Χρησιμοποιώντας το Edmodo οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα ασφαλές δίκτυο για τους μαθητές τους, το οποίο τους επιτρέπει να δημοσιεύουν ανακοινώσεις, να αναθέτουν μέσω αυτού τις εργασίες και τα θέματά τους, ακόμη και να δημιουργήσουν ένα διαδικτυακό ημερολόγιο της τάξης. Άλλες δραστηριότητες είναι η δημιουργία βιβλιοθηκών, οι συχνές αναρτήσεις με ανακοινώσεις ή προτεινόμενα θέματα για συζήτηση, η δημιουργία μικρών ομάδων μελέτης εξ αποστάσεως , ακόμη και η δημιουργία λογαριασμού γονέων, ώστε να μετέχουν και αυτοί σε θέματα του σχολείου και να παρακολουθούν τους βαθμούς και τις εργασίες των παιδιών τους. Με δυο λόγια το Edmodo είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που εξοικειώνει τα παιδιά και τους εφήβους με τα κοινωνικά δίκτυα, παρέχοντας όμως και την απαραίτητη διαδικτυακή ασφάλεια κατά τη χρήση του.
Το Κ.Π.Ε. επέλεξε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες αυτού του δικτύου πιλοτικά στο πρόγραμμα » Ενεργός πολίτης στο σχολείο μου, στη γειτονιά μου», ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος ανταλλαγής, διαλόγου και δημιουργίας. Προσκαλούμε λοιπόν τους  εκπαιδευτικούς των συμμετεχόντων σχολείων να γνωρίσουν πρώτα οι ίδιοι την εφαρμογή και να εντάξουν στη συνέχεια τους μαθητές τους ή εκπροσώπους των ομάδων τους. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται όλη η πορεία εγγραφής στο δίκτυο.