20 χρόνια ΚΠΕ Κορδελιού

Written by Κώστας Στυλιάδης on . Posted in Γενικά2ΟXRONIALOGO7Σήμα για τα 20 χρόνια

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού το 2016 συμπλήρωσε 20 χρόνια λειτουργίας. 


Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων λειτουργίας του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού οργανώθηκαν από το ΚΠΕ μια σειρά από δράσεις και παράχθηκε υλικό σχετικά με την 20χρονη λειτουργία του.

Το υλικό και οι δράσεις παρουσιάζονται παρακάτω:


%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf_000-1  

Χαρακτικό που φιλοτέχνησε για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού, ο συνάδελφος Στάθης Κονιδάρης που υπηρέτησε στο ΚΠΕ ως μέλος της Παιδαγωγικής του Ομάδας.

 

Το χαρακτικό απονεμήθηκε τιμητικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στους ανθρώπους και τους φορείς που με τη δράση και τη συνεργασία τους συνέβαλαν στην ίδρυση και στη λειτουργία του ΚΠΕ.

Αφίσα της εκδήλωσης του ΚΠΕ για τα 20 χρόνια.

  Στιγμιότυπα από την εκδήλωση για τα 20 χρόνια

Παλιά και νέα μέλη του ΚΠΕ

Περισσότερες φωτογραφίες της εκδήλωσης


 

Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων λειτουργίας του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου   δημιουργήθηκε ταινία από τη Δ. Σουβατζή «για είκοσι χρόνια…»

Καθώς παρακολουθούμε τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελευθερίου Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι η πόλη γίνεται πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία.

Στην ταινία διερευνούμε το παρελθόν του Κέντρου, με αφορμή την εικοσάχρονη λειτουργία του και βρίσκουμε στοιχεία του παρελθόντος που καθορίζουν και τη σημερινή του λειτουργία, καταλήγοντας τελικά ότι η μεταρρύθμιση στη εκπαίδευση δε μπορεί να είναι ένα στιγμιαίο γεγονός, αλλά ένα «γεγονός» σε διάρκεια.

Η ταινία «για είκοσι χρόνια…» της Δ. Σουβατζή και προβλήθηκε στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας 2016


 

Άρθρο στο περιοδικό της ΠΕΕΚΠΕ «Για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» με τίτλο «20 χρόνια λειτουργίας του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού (1996-2016)«

 

Ο ψηφιακός μας τοίχος!  

Δημιουργήθηκε «ψηφιακός τοίχος» στον οποίο έγιναν και γίνονται αναρτήσεις ανθρώπων που είχαν σχέση με το ΚΠΕ.

Δείτε τις αναρτήσεις και μοιραστείτε τις σκέψεις σας για το ΚΠΕ, κάνοντας κλικ στη παρακάτω εικόνα: