Τελικές εκδηλώσεις του Περιφερειακού Δικτύου «Κλικ, προστάτευσέ το!» 2 & 4/5/2018

Written by gyfantis on . Posted in Εκδηλώσεις, Νέα, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (δια μέσου της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) διοργανώνουν τις τελικές εκδηλώσεις του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κλικ, προστάτευσέ το!» που περιλαμβάνουν:

α) εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων του δικτύου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης

– τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Μαΐου, 19.00-21.00

– η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στα σχολεία και στο κοινό κατά την περίοδο 2-31/5/2018,

Στην έκθεση φωτογραφίας θα λάβουν μέρος 52 περιβαλλοντικές ομάδες από 44 σχολικές μονάδες (42 Δευτεροβάθμιας και 2 Πρωτοβάθμιας). Συνολικά θα συμμετέχουν 17 Γυμνάσια, 17 Γενικά Λύκεια, 3 Επαγγελματικά Λύκεια, 4 Ειδικά Σχολεία, 1 Δημοτικό Σχολείο, 1 Νηπιαγωγείο και 1 Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, με περίπου 1040 μαθητές και 99 εκπαιδευτικούς σχολικών ομάδων που συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους στο δίκτυο. Παράλληλα θα εκτεθούν οι περίπου 60 βραβευμένες φωτογραφίες των 526 μαθητών που συμμετείχαν στην 1η Μαθητική Συνάντηση του δικτύου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στους Κήπους Πασά-Άνω Πόλη καθώς και 20 ενδεικτικές φωτογραφίες αποτύπωσης της δράσης.

β) εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων και των δράσεων των μαθητικών ομάδων που συμμετείχαν στο δίκτυο, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, 9.00-14.00 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παρουσίασης δράσεων, θα λάβουν μέρος 33 περιβαλλοντικές ομάδες από 30 σχολικές μονάδες, με συνολικά 580 μαθητές και 62 εκπαιδευτικούς του δικτύου.

Και οι δύο εκδηλώσεις αποτελούν το επιστέγασμα των εργασιών των σχολείων όλης της σχολικής χρονιάς και δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του δικτύου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών τους στην υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα, στους γονείς και στην τοπική κοινωνία.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6, Υποέργο 1 (ΛΑΠ).

Οργανωτική επιτροπή εκδηλώσεων

Αντωνία Δαρδιώτη

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης

Αριστείδης Κωνσταντινίδης

Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Χαλκιδικής

Ελένη Δημητριάδου

Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ημαθίας

Αθανασίου Χρυσούλα

ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου

Νικολέτα Ριφάκη

Γιώργος Σλαυκίδης

Κώστας Στυλιάδης

Γιώργος Υφαντής