Νέο εκπαιδευτικό υλικό για τη βιώσιμη πόλη

Written by gyfantis on . Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΥ "ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ", Νέα, ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με ιδιαίτερη χαρά, σας παρουσιάζουμε το ψηφιακό βιβλίο που ετοιμάσαμε με τίτλο «Βιώσιμη Πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία».

Το βιβλίο θα το βρείτε στον σύνδεσμο: http://www.kpe-thess.gr/download/ekdoseis/ekpaideytiko_yliko/Biosimi%20Poli%20-%20Diktyo.pdf

ή στην ιστοσελίδα μας http://www.kpe-thess.gr/ekpaideytiko-yliko/Biosimi poli - diktyo

Το ψηφιακό βιβλίο «Βιώσιμη Πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό για την αστική αειφορία και τον ενεργό πολίτη. Είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας του ομότιτλου Σχολικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που ίδρυσε και συντονίζει το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου από το 2013, αλλά και της ενασχόλησης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  με τα ζητήματα του αστικού περιβάλλοντος από το 1995, χρονιά ίδρυσης του.

Στο δίκτυο συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να παρατηρήσουν, να κατανοήσουν, να ερμηνεύσουν, να κρίνουν το περιβάλλον της πόλης τους και να αναλάβουν δράση για να το βελτιώσουν.  Η συνεργασία της σχολικής κοινότητας και των τοπικών φορέων θεωρούμε ότι αποτελεί βασικό συστατικό του δικτύου, με στόχο την προώθηση μετασχηματιστικών δράσεων στο αστικό περιβάλλον από εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και συνεργαζόμενους φορείς.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία μέρη:

Α΄ Μέρος: Θεωρητικό πλαίσιο αναφοράς για την αστική αειφορία και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, με πληροφορίες και παραδείγματα.

Β΄ Μέρος: Οδηγίες για τον εκπαιδευτικό και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές.

Γ΄ Μέρος: Παιδαγωγικές προτάσεις για τον ρόλο του εκπαιδευτικού ως εμψυχωτή.

Πρόθεσή μας είναι το υλικό αυτό να εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με την εισαγωγή νέων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που εντάσσουν και άλλα ζητήματα της βιώσιμης πόλης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ελπίζουμε να το βρείτε χρήσιμο!