Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου στο OPEN HOUSE Thessaloniki 2016!

Written by gyfantis on . Posted in Εκδηλώσεις, Νέα, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου συμμετέχει φέτος στις εκδηλώσεις του OPEN HOUSE Thessaloniki 2016 και σας προσκαλεί να γνωρίσετε το βιοκλιματικό κτίριο του στο Ελευθέριο Κορδελιό με μια άλλη ματιά.

OPEN HOUSEΤο Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά στις 16-20 Νοεμβρίου 2016. Στην περσινή διοργάνωση σημειώθηκαν περίπου 31.000 επισκέψεις στα 75 κτίρια που συμμετείχαν στο κυρίως πρόγραμμα και στις παράλληλες δράσεις και συνέδραμαν 344 εθελοντές.

Φέτος, το Open House Thessaloniki 2016 σας προσκαλεί να γνωρίσετε και τη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, την λιγότερο γνωστή! Μεταξύ αυτών στα όρια του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ένα από τα ελάχιστα δημόσια βιοκλιματικά κτίρια της πόλης το οποίο στεγάζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου σχεδιασμένο από την αρχιτέκτονα Έλλη Γεωργιάδου και το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το οποίο στεγάζεται σε ένα κτήριο του 1894, κατασκευασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Pierro Arigoni. Μεταξύ των εξαιρετικών εκθεμάτων του Μουσείου βρίσκεται και το βαγόνι-ρεστοράν του θρυλικού Orient Express.

Δείτε τα κτίρια που συμμετέχουν στο OPEN HOUSE Thessaloniki 2016  εδώ: http://www.openhousethessaloniki.gr/buildings/open2016/

Ο θεσμός περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται την εβδομάδα 16-20 Νοεμβρίου 2016 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

16-20/11 | OPEN BOX

Ενημερωτικό περίπτερο, Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, από τις 10:00-22:00

14-18/11 | MADE IN Thessaloniki

Ξεναγήσεις σε δημιουργικούς χώρους της πόλης

18/11 | OPEN SCHOOL

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα προγραμματισμένων ξεναγήσεων που απευθύνεται σε σχολεία

18-28/11 | OPEN PHOTO

Οι επισκέπτες της δράσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στον διαγωνισμό φωτογραφίας, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους στο instagram από δημόσιο προφίλ, γράφοντας #baufox_oht2016. Με αφορμή τη συνεργασία με την εταιρεία δομικών υλικών υλικών Baufox ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα «Υλικά».

19-20/11 | OPEN TOURS | EVERY BUILDING HAS A STORY TO TELL

Δωρεάν ξεναγήσεις σε περισσότερα από 80 σημεία της πόλης με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, στο διαθέσιμο ωράριο τηρώντας σειρά προτεραιότητας με βάση την άφιξη στον χώρο αναμονής

19-20/11 | OPEN BIKE

Το #ΟΗΤ2016 σας προσκαλεί και φέτος σε συνεργασία με την BikeIT μέσα απο 8 προγραμματισμένες διαδρομές να επισκεφτείτε επιλεγμένα κτίρια του φετινού προγράμματος και να ανακαλύψετε την πόλη με το ποδήλατο.

20/11 | TIME TO CLOSE PARTY

Μετά από τον μαραθώνιο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων και όλες τις Open δράσεις, η αυλαία του #OHT2016 κλείνει με τον πιο όμορφο τρόπο. Στο καθιερωμένο πάρτυ λήξης είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, εθελοντές, συμμετέχοντες, επισκέπτες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.openhousethessaloniki.gr

_________________________________________________

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.