Πρόσκληση συμμετοχής στο 6ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του δικτύου «Βιώσιμη πόλη» 20/4/2018

Written by gyfantis on . Posted in Εκδηλώσεις, Νέα, ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Δήμο Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 6o Μαθητικό Συνέδριο για την πόλη με τίτλο φέτος «Η πόλη που ονειρεύομαι!» στις 20 Απριλίου 2018, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6, Υποέργο 1 (ΛΑΠ).

Το Μαθητικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά, αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των μελών του Εθνικού Δικτύου μας και έχει στόχο την προώθηση των προτεραιοτήτων και των οραμάτων των μαθητών/τριών για την πόλη τους. Στη φετινή εκδήλωση οι μαθητές θα εμπλακούν σε μια σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων για ζητήματα που τους αφορούν και θα ήθελαν να αναδείξουν στην πόλη τους.

Προκειμένου να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό του συνεδρίου προσκαλούμε τις σχολικές ομάδες, τους Υπεύθυνους ΠΕ/ΣΔ και τα ΚΠΕ που είναι μέλη του Δικτύου να συμμετέχουν στο Συνέδριο και να να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://tinyurl.com/kpesynedrio6 μέχρι τις 10/3/2018.

Τα βασικά στοιχεία της συνάντησης είναι:

Χρόνος:          Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Τόπος:             Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Διάρκεια:        9.00 – 13.00

Ενδεικτικό περιεχόμενο προγράμματος: διαδικασίες δημιουργικού συμμετοχικού σχεδιασμού, γνωριμία με πρωταγωνιστές της αλλαγής στην πόλη, δημιουργικά εργαστήρια

Αριθμός συμμετεχόντων: μέχρι 10 μαθητές/τριες από κάθε σχολική ομάδα που συμμετέχει στο Δίκτυο

Ανάρτηση εργασιών: Προαιρετικά οι σχολικές ομάδες μπορούν να αναρτήσουν στο χώρο poster (προτεινόμενη διάσταση 100Χ140cm) με το όνομα του σχολείου, δημιουργίες των μαθητών/τριών, εικόνες από την ετήσια πορεία του προγράμματος και των δράσεών και αντίστοιχα ενημερωτικά κείμενα.

Οι μαθητές/τριες μπορούν να προτείνουν οι ίδιοι θέματα για να συμπεριληφθούν στις δραστηριότητες του συνεδρίου (συμπληρώνοντας το σχετικό πεδίο στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής). Για τον σκοπό αυτό επισυνάπτεται ως ξεχωριστό αρχείο επιστολή προς τους μαθητές.

Το λεπτομερές πρόγραμμα του συνεδρίου και οδηγίες προς τους συμμετέχοντες για την αρτιότερη διεξαγωγή του θα κοινοποιηθούν με επόμενη ενημέρωση μέσα στο Μάρτιο.

Το συνέδριο θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων της πόλης και ΜΜΕ.