Θεματικό επιμορφωτικό σεμινάριο «Θεσσαλονίκη: Βιώσιμη Πόλη» 20-21/4/2013

Written by gyfantis on . Posted in Νέα, Σεμινάρια, Σεμινάρια - Εργαστήρια

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου στο πλαίσιο του Έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους, πρόκειται να υλοποιήσει διήμερο θεματικό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, στις 20 και 21 Απριλίου 2013.

 Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι: «Θεσσαλονίκη: Βιώσιμη Πόλη»

 Χρόνος – τόπος υλοποίησης, σύντομη περιγραφή:

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013, ώρες 9.00 έως 21.00.

9:00 – 14:30: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ «Θεσσαλονίκη Βιώσιμη Πόλη» (Μουσείο της πόλης στο Λευκό Πύργο, Αστικό περιβαλλοντικό μονοπάτι στους δρόμους – πλατείες – μνημεία της πόλης)

14:30 – 17:00: Γεύμα

17:00 – 21:00: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ «Φωνές της Πόλης: Ιστορικές διαδρομές με θεατρικά δρώμενα»

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013, ώρες 9.00 έως 14.00, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ.

Εργαστήρια: Ανάλυση μεθοδολογικών προσεγγίσεων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της πρώτης ημέρας, Αρχές σχεδιασμού αστικού περιβαλλοντικού μονοπατιού.

Το λεπτομερές πρόγραμμα του σεμιναρίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ www.kpethess.gr

 Σε ποιους απευθύνεται: Σε 50 εκπαιδευτικούς της Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης των Δ/νσεων Π & ΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εκπαιδευτικούς που υλοποιούν κατά την παρούσα σχολική χρονιά, casino online πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικό με το αστικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κατανέμονται κατά διεύθυνση εκπαίδευσης ως εξής:

13 εκπ/κοί από την Δ/νση ΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

13 εκπ/κοί από την Δ/νση ΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

12 εκπ/κοί από την Δ/νση ΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

12 εκπ/κοί από την Δ/νση ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

 Θεματολογία του σεμιναρίου:

Η θεματολογία του σεμιναρίου σχετίζεται με τη χρήση της πόλης ως πεδίου εκπαίδευσης για την αειφορία, βασικός άξονας του προσανατολισμού του ΚΠΕ τα τελευταία χρόνια. Οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια που σχετίζονται με την ανάπτυξη τρόπων προσέγγισης του παρελθόντος και του παρόντος (αστικό περιβαλλοντικό μονοπάτι, ιστορικές διαδρομές) στο πλαίσιο της αναζήτησης της βιωσιμότητας της πόλης, των αξιών της αειφορίας μέσα στις καθημερινές επιλογές των ανθρώπων που την κατοικούν και των φορέων που την διοικούν, της αναζήτησης τελικά ενός βιώσιμου μέλλοντος για την πόλη μας μέσα σε ένα τοπίο που χαρακτηρίζεται από έντονες αντιπαραθέσεις.

 Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Π & ΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

 Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου πρόκειται να καλύψει το μεσημεριανό γεύμα του Σαββάτου 20 Απριλίου. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους στο Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της διεύθυνσης εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν μέχρι τις 26/3/2013. Οι Υπεύθυνες ΠΕ παρακαλούνται να διαβιβάσουν τα ονόματα των εκπαιδευτικών στο ΚΠΕ μέχρι τις 27/3/2013.