Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Πράκτορες του πλανήτη- Αποστολή: σώστε τη θάλασσα από τα πλαστικά!» 28/1/2019

Written by gyfantis on . Posted in Νέα, Σεμινάρια, Σεμινάρια - Εργαστήρια, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, διοργανώνει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο

«Πράκτορες του πλανήτη- Αποστολή: σώστε τη θάλασσα από τα πλαστικά!»

τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και ώρες 17.00-20.00΄στο Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου (Παπανδρέου 2 και Κατσαντώνη).

Το σεμινάριο διοργανώνεται α) στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του Τοπικού Δικτύου Π.Ε. «Διαχείριση απορριμμάτων: μειώνω- επαναχρησιμοποιώ- ανακυκλώνω» που συντονίζει η Δ/νση και β) στο πλαίσιο υποστήριξης των προγραμμάτων με θεματολογία σχετική με την προστασία από τη θαλάσσια ρύπανση. Απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης που υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το τρέχον σχολικό έτος.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι: 1) να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τα αίτια, τις συνέπειες και τις λύσεις του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά απορρίμματα 2) να εξοικειωθούν με έννοιες που αφορούν στα θαλάσσια οικοσυστήματα, τα πλαστικά, τη ρύπανση και στην ορθή κατανάλωση 3) να πάρουν ιδέες για παιχνίδια, πειράματα, εικαστικές και άλλες δραστηριότητες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στη σχολική τάξη για να προσεγγίσουν το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά 4) να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη «Αποστολή: Σώσε τη Θάλασσα από τα Πλαστικά», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Β’-Δ’ Δημοτικού.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου διαμορφώνεται ως εξής:

17.00-17.10’  

Προσέλευση – Εγγραφές

17.10 -17.20’

 

 

«Το πρόβλημα της θαλάσσια ρύπανσης από τα πλαστικά απορρίμματα»

Βασιλική Ιππέκη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

«Εκπαιδευτικά προγράμματα του Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου»

Νικολέτα Ριφάκη, αναπληρώτρια Υπεύθυνη του ΚΠΕ. Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.

17.30’ -20.00΄

Βιωματικά εργαστήρια και παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη «Αποστολή: Σώσε τη Θάλασσα από τα Πλαστικά»

Μάρκος Ζάγκας, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Σχολείων ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

20.00’

Παραλαβή βεβαιώσεων

Οι εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο βιωματικό σεμινάριο, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την συνημμένη αίτηση στο vippeki71@gmail.com μέχρι 22 Ιανουαρίου 2019.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα ανακοινωθούν με σχετικό έγγραφο στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.