Επιμορφωτικό σεμινάριο για το νερό 20/10/2014

Written by gyfantis on . Posted in Νέα, Σεμινάρια, Σεμινάρια - Εργαστήρια, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου στο πλαίσιο της εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, πρόκειται να υλοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο τη Δευτέρα 20/10/2014 και ώρες 17.00 – 20.30 με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους μαθητές στην αειφορική διαχείριση του νερού μέσα από το εκπαιδευτικό δράμα» σε χώρο του 88ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το νέο εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργήσει η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου με τίτλο «Λειψυδρία στη Νεροχώρα» το οποίο εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό παρήχθη με σκοπό να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο (ΕΘΔ) με τίτλο «Αειφορική διαχείριση νερού» που συντονίζει το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα το νερό.

Το σεμινάριο γίνεται σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης που προτίθενται να υλοποιήσουν την τρέχουσα σχολική χρονιά 2014-15 Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα το νερό.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία του σεμιναρίου έχουν ως εξής:

Τίτλος: «Εκπαιδεύοντας τους μαθητές για την αειφορική διαχείριση του νερού μέσα από το εκπαιδευτικό δράμα»

Χρόνος υλοποίησης: Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρες 17.00-20.30

Τόπος υλοποίησης: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 88ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στην οδό Ζαμπελίου 2-4 (Μαρτίου με Δελφών, πίσω από το Γαλαξία)

Απευθύνεται: Σε 30 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης και προτίθενται να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα το νερό.

Πρόγραμμα σεμιναρίου: Το πρόγραμμα του σεμιναρίου, που περιλαμβάνει θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος, διαμορφώνεται ως εξής:

17.00 – 17.15

Εγγραφές- Παραλαβή εκπαιδευτικού υλικού

17.15 – 17.30

«Η προσέγγιση του ΚΠΕ στην Εκπαίδευση για την Αειφορία μέσα από τα προγράμματά του».

Νικολέτα Ριφάκη, (Αναπληρώτρια Υπεύθυνη ΚΠΕ)

17.30 – 17.45

Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού «Λειψυδρία στη Νεροχώρα! Χωρισμός σε ομάδες.

Γιώργος Σλαυκίδης (μέλος ΠΟ του ΚΠΕ)

17.45 -20.00

«Το ζήτημα της διαχείρισης του νερού μέσα από το εκπαιδευτικό δράμα» -Βιωματικό εργαστήριο.

Συντονιστές εργαστηρίου: Γ. Σλαυκίδης & Ν. Ριφάκη

20.00–20.30

Η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού στο σχολικό περιβάλλον. Συζήτηση – Αξιολόγηση.

 Εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου επιθυμητό είναι οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και το εκπαιδευτικό υλικό «Λειψυδρία στη Νεροχώρα».

Οι εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής κ. Χριστίνα Τσαλίκη μέχρι την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12.00 μ.μ.