Επιμορφωτική ημερίδα «Εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» 15/11/2017

Written by Κώστας Στυλιάδης on . Posted in Νέα, Σεμινάρια, Σεμινάρια - Εργαστήρια, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Ανατολικού Ολύμπου, Αρναίας, Έδεσσας-Γιαννιτσών, Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, Κιλκίς, Νάουσας, Ποροϊων) πρόκειται να υλοποιήσει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 17.00 – 20:00.  Η ημερίδα θα υλοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων, με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων λειτουργίας του.

Στόχοι της ημερίδας είναι:

  • Η προβολή των δράσεων και των προγραμμάτων των Κ.Π.Ε. σε μια συλλογική παρουσίαση αναφορικά με τη λειτουργία, το περιεχόμενο, τις επιλογές, το τοπικό αστικό ή φυσικό περιβάλλον της κάθε περιοχής.
  • Η συνεργασία με τους υπευθύνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, για την επιμόρφωση μαθητών και εκπαιδευτικών, την ανάδειξη ευκαιριών, κοινών στόχων σε οργανωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προάγουν τον περιβαλλοντικό γραμματισμό, τον εθελοντισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, για την αξιοποίηση του παραγόμενου εκπαιδευτικού υλικού.
  • Η ανάδειξη των Περιβαλλοντικών Δικτύων ως ευκαιριών αλληλεπίδρασης, συνεργασίας, των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες επισκέψεων στα Κ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, να συνδιαλλαγούν δια ζώσης με τους υπεύθυνους λειτουργίας και τις παιδαγωγικές ομάδες των Κ.Π.Ε, να λύσουν τυχόν απορίες, να θέσουν ερωτήματα και να σχεδιάσουν δράσεις εφ’ όσον το πρόγραμμα τους επιτρέπει.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν παρακαλούνται να στείλουν τη συμπληρωμένη αίτηση στο fax: 2310640265 ή ηλεκτρονικά στο: yperival@dide-v.thess.sch.gr μέχρι 10 Νοεμβρίου 2017.