Ενημέρωση και ανατροφοδότηση Σχολικών Περιβαλλοντικών Ομάδων που συμμετέχουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη» 2021-22

Written by gyfantis on . Posted in Δράσεις, Νέα, ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του δικτύου,

Βρισκόμαστε στα μέσα περίπου της σχολικής χρονιάς και είναι ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για την ως τώρα λειτουργία του δικτύου μας και τη συνέχειά του.

Φέτος στο δίκτυο «Βιώσιμη πόλη» έχουν ενταχθεί 91 σχολικές ομάδες από όλες τις βαθμίδες και από πολλές περιφέρειες της χώρας. Στη διαδικτυακή μας πλατφόρμα επικοινωνίας edmodo έχουν εγγραφεί 50 ομάδες και 34 από αυτές έχουν αναρτήσει εργασίες και σημειώσεις.

Οι δραστηριότητες της α΄ φάσης είχαν ως βασικό σκοπό τη γνωριμία μας και την παρουσίαση της γειτονιάς κάθε σχολικής ομάδας κυρίως μέσω του συννεφόλεξού της. Σε κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεωρούμε πολύ σημαντική την αποτύπωση των βιωμάτων, των απόψεων και των γνώσεων που ήδη διαθέτουν τα παιδιά για την περιοχή τους αλλά και για το θέμα με το οποίο ασχολείται η ομάδα. Μέχρι σήμερα 33 ομάδες ανάρτησαν στο edmodo τα συννεφόλεξά τους. Καταπληκτικές δουλειές με φαντασία και μεράκι! Τα συννεφόλεξά σας ανέδειξαν τα στοιχεία που συνθέτουν κάθε γειτονιά αλλά και τα συναισθήματα των μαθητών καθώς και τη γενικότερη διάθεση μέσα από τα σχήματα που επιλέχτηκαν. Μπορείτε να τα δείτε συγκεντρωμένα στο σχετικό video που δημιουργήσαμε. Περιμένουμε και από τις υπόλοιπες ομάδες να μας στείλουν τις δημιουργίες τους.

Οι δραστηριότητες της β΄ φάσης στοχεύουν στην παρατήρηση, καταγραφή, εξερεύνηση, αποτύπωση, περιγραφή και παρουσίαση της γειτονιάς/πόλης μας. Αν και η πανδημία περιορίζει την δυνατότητα μετακινήσεων, σας προτείνουμε να δημιουργήσετε το δικό σας περιβαλλοντικό μονοπάτι (Δραστηριότητα Β1 «Δημιουργούμε το περιβαλλοντικό μονοπάτι της πόλης μας»). Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις εργασίες σας, όπως και ό,τι άλλο υλοποιήσετε σε αυτή τη φάση, στο edmodo. Καλό είναι οι αναρτήσεις της β΄ φάσης να έχουν γίνει ως τις 25 Φεβρουαρίου. Ενδεικτικές ημερομηνίες για την ολοκλήρωση των επόμενων φάσεων είναι για τη γ΄ φάση 28 Μαρτίου και για τη δ΄ φάση 30 Μαΐου (τα Λύκεια καλό είναι να έχουν ολοκληρώσει μέχρι τις 6 Μαΐου).

Όλες τις δραστηριότητες και οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς θα βρείτε στην ιστοσελίδα του εκπαιδευτικού υλικού του δικτύου (https://kpekordeliou.wixsite.com/viosimipoli), όπως και στη βιβλιοθήκη του edmodo (Φάκελοι –> Α/Β/Γ/Δ φάση. Δραστηριότητες).

Ελπίζουμε ότι όσο προχωρούμε περισσότερες ομάδες θα σχολιάζουν τις αναρτήσεις των υπολοίπων μελών, ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών που είναι επίσης ένας βασικός στόχος του δικτύου και ο κύριος λόγος χρήσης της πλατφόρμας του edmodo. Είμαστε αισιόδοξοι ότι και άλλες ομάδες που υλοποιούν τα προγράμματά τους θα εγγραφούν στο edmodo και θα μοιραστούν τις εργασίες τους, αλλά και απόψεις, προβληματισμούς, προτάσεις, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη αυτής της κοινότητας μάθησης.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε υποστήριξη και οτιδήποτε άλλο σας προβληματίζει στη λειτουργία του edmodo ή του δικτύου.

Καλή συνέχεια!

Tags: