3ο Περιβαλλοντικό Μαθητικό Συνέδριο «Πόλη για να ζεις!» 30/4/2015

Written by gyfantis on . Posted in Δράσεις, Εκδηλώσεις, Νέα, ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

AafisaSynedriou2015_SΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου και ο Δήμος Θεσσαλονίκης σας προσκαλούμε στο 3ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο με τίτλο «Πόλη για να ζείς!» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από τις 9.00 – 13.00.

Το μαθητικό συνέδριο γίνεται για 3η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του δικτύου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, και διοργανώνεται με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος – Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων) και των Γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Βασικός στόχος του συνεδρίου που φέτος έχει τίτλο «Πόλη για να ζεις! » είναι να εκφράσουν οι μαθητές τις απόψεις τους για τα διάφορα ζητήματα της καθημερινότητάς τους στην πόλη τους, στο πλαίσιο μιας συζήτησης στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Δήμων ή άλλων φορέων της πόλης μας. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Προσβασιμότητα στην πόλη (Πόλη για όλους), Μετακίνηση στην πόλη (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Πεζός, Ποδήλατο), Ελεύθεροι χώροι στην πόλη (Ελεύθεροι χώροι, Πάρκα, Παιδικές Χαρές, Πράσινο), Καθαριότητα στην πόλη , Κτήρια – Μνημεία – ανάδειξη της Ιστορίας της πόλης, Γκράφιτι στην πόλη, Ατμοσφαιρική ρύπανση/Θόρυβος στην πόλη, Εκπαίδευση και Πόλη, Η Ιδανική Πόλη για να ζεις!

Στη συνέχεια στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους, θα ψηφίσουν προκειμένου να ορίσουν προτεραιότητες στα ζητήματα που τους απασχολούν και θα παραδώσουν τα ψηφίσματά τους στη Δημοτική Αρχή. Παράλληλα οι μικρότεροι μαθητές θα παρουσιάσουν τις αφίσες και θεατρικά δρώμενα που ετοίμασαν στο πλαίσιο της ενασχόλησης τους με θέματα της πόλης μας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 500 περίπου μαθητές από τις σχολικές μονάδες:

Νηπιαγωγεία: Πρότυπο Πειραματικό Παν/μίου Θεσσαλονίκης, 7ο Ιωαννίνων, Κληματιάς Ιωαννίνων

Δημοτικά Σχολεία: 12ο Ευόσμου, 6ο Διαπολιτισμικό Ευόσμου, 3ο Πρότυπο Πειραματικό Ευόσμου, 12ο Νεάπολης, 6ο Σταυρούπολης, 1ο Νέας Μηχανιώνας, 17ο Καλαμαριάς, Ιδιωτικό Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης,  2ο Γαλατσίου, 4ο  Καματερού, 1ο Ηρακλείου Αττικής , Ιδιωτικό Ισραηλίτικής Κοινότητας Αθηνών

Γυμνάσια: 2ο Πρότυπο Πειραματικό Θεσσαλονίκης, 1ο Τριανδρίας, Εκκλησιαστικό Θεσσαλονίκης, 3ο Ωραιοκάστρου,  Καλλιτεχνικό Αμπελοκήπων

Λύκεια: 8ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Β Βαθμίδας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού, 2ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 2ο  ΓΕΛ Πολίχνης.

Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, την αφίσα και την ψηφιακή πρόσκληση.

 

,

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.docx
69.2 KiB
321 Downloads
Details...
Πρόσκληση 3ο Συνέδριο
595.1 KiB
283 Downloads
Details...