Πρόσκληση για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου

Written by gyfantis on . Posted in Δράσεις, Νέα, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου στο πλαίσιο του Προγράμματος «Τα σχολεία προστατεύουν το κλίμα» που υλοποιεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, Γραφείο Θεσσαλονίκης και τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προσφέρει την δυνατότητα σε μία περιβαλλοντική ομάδα από κάθε σχολείο που συμμετέχει στο Πρόγραμμα – όπως αναγράφονται στον πίνακα στο τέλος της σελίδας – να υλοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ και να πραγματοποιήσει ένα από τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα:

Α. «Το κλίμα αλλάζει! Εμείς;»

Β. «Ενέργεια από τη φύση στην κοινωνία»

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν με τους μαθητές τους ένα από τα παραπάνω προγράμματα καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://tinyurl.com/Kpekordelio2019 μέχρι την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020. Η αίτηση κοινοποιείται αυτομάτως στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Τα προγράμματα του ΚΠΕ είναι ημερήσια και υλοποιούνται 8:30 – 13:00. Ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών/τριών στο πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30 άτομα.
  • Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο (μέχρι τις διακοπές για το Πάσχα). Η τελική ημερομηνία της επίσκεψης θα οριστεί σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.
  • Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί παρακαλούνται την ημέρα της επίσκεψης να έχουν μαζί τους κατάσταση με τα ονόματα των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στην επίσκεψη υπογεγραμμένη από τον/την Διευθυντή/ντρια του σχολείου.

Σύντομη περιγραφή των προγραμμάτων:

Το κλίμα αλλάζει! Εμείς;

Κατάλληλο για μαθητές: Ε, ΣΤ Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο.  

Χώρος υλοποίησης: στο ΚΠΕ.

Περιγραφή: Μέσα από μια σειρά διαδοχικών βιωματικών δραστηριοτήτων που καλούν τον μαθητή σε ενεργή συμμετοχή, καλύπτονται ζητήματα που σχετίζονται με τα αίτια και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής καθώς και των τρόπων μετριασμού της και προετοιμασίας για την αντιμετώπισή της.

Ενέργεια από τη φύση στην κοινωνία

Κατάλληλο για μαθητές: Ε, ΣΤ Δημοτικού, Γυμνάσιο

Χώρος υλοποίησης: στο ΚΠΕ

Περιγραφή: Εξετάζεται η σχέση της κατανάλωσης ενέργειας στην καθημερινή ζωή με  τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή και εξετάζονται τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τον τρόπο υλοποίησης των προγραμμάτων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου https://www.kpe-thess.gr/el/programs

Σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Τα σχολεία προστατεύουν το Κλίμα»
Πρωτοβάθμια Δυτικής Θεσσαλονίκης
2ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου
3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
4ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης
9o Δημοτικό σχολείο Ευόσμου
18o Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου
Πρωτοβάθμια Ανατολικής Θεσσαλονίκης
1ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο Θεσσαλονίκης – ενταγμένο στο ΑΠΘ
6o Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας
29ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Δευτεροβάθμια Δυτικής Θεσσαλονίκης
1ο Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Κορδελιού
1ο Γενικό Λύκειο Εχεδώρου
1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας
2ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης
Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου
Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ευόσμου