Εκδήλωση «Φροντίζω τα πουλιά της γειτονιάς μου»

Written by gyfantis on . Posted in Δράσεις, Εκδηλώσεις, Νέα, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου στο πλαίσιο της εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2014 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων (4 Οκτωβρίου) πρόκειται να υOλοποιήσει την εκπαιδευτική δράση «Φροντίζω τα πουλιά της γειτονιάς μου». Η δράση θα υλοποιηθεί την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 με τη συμμετοχή των μαθητών της Δ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού, των εκπαιδευτικών τους κ. Δεφίγκου Σταματίας και Νάκη Σμαραγδής και γονέων.

Στο πρώτο μέρος της εκπαιδευτικής δράσης τα παιδιά θα ενημερωθούν για τα πουλιά που ζουν στην πόλη μας και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποστηρίξουν τους φτερωτούς συγκατοίκους μας. Στο δεύτερο μέρος θα γίνει επίδειξη κατασκευής ξύλινων φωλιών και τα παιδιά θα συμμετέχουν στην συναρμολόγησή τους. Επίσης θα επιλέξουν μέσα από μία εκπαιδευτική διαδικασία τις θέσεις τοποθέτησης των φωλιών σε δέντρα μέσα στον κήπο του ΚΠΕ και στο γειτονικό πάρκο και οι φωλιές θα τοποθετηθούν με την συνδρομή υπαλλήλου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Η δράση εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών που διοργανώνονται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Πληροφορίες για εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα μπορείτε να δείτε εδώ http://files.ornithologiki.gr/images/news/eurobirdwatch/eurobirdwatchevents2014.pdf