Δράση «Φυτεύουμε δέντρα στο Κορδελιό» 3/11/2021

Written by gyfantis on . Posted in Δράσεις, Νέα, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου υλοποιούν την δράση «Φυτεύουμε δέντρα στο Κορδελιό» και «Μαθαίνουμε για την κομποστοποίηση».

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού» του Δήμου που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου με τη συνδρομή των Τμημάτων Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου και Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής.

Η δράση θα υλοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου 2021, ώρες 11.00-13.00, στο Πάρκο Ισαάκ – Σολωμού στη Διαλογή, σε συνεργασία με τα 5ο Δημοτικό Σχολείο & 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου Κορδελιού με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών.

Περιγραφή της δράσης

Α. Οι μαθητές ακολουθώντας την εκπαιδευτική πρόταση του ΚΠΕ με θέμα «Τα οφέλη των δέντρων στην πόλη» δημιουργούν (έργα ζωγραφικής, αφίσες, κείμενα, ποιήματα με σχήμα, ταμπέλες με πληροφορίες για τα συγκεκριμένα είδη δέντρων που φυτεύτηκαν κλπ.), παίζουν βιωματικά παιχνίδια με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ και συμμετέχουν στην φύτευση δέντρων στο πάρκο της γειτονιάς τους και στις αυλές του σχολείου τους.

Β. Οι μαθητές ακολουθώντας την εκπαιδευτική πρόταση του ΚΠΕ με θέμα «Μαθαίνω για την κομποστοποίηση» εξοικειώνονται με την κομποστοποίηση και παίζουν βιωματικά παιχνίδια για την κομποστοποίηση με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν οι οδηγίες αποτροπής της διάδοσης του COVID-19.