Διερεύνηση πρόθεσης συμμετοχής στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»

Written by gyfantis on . Posted in Δράσεις, Νέα, ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΏΝ ΟΜΑΔΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ»
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ
 
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε με ιδιαίτερη χαρά, ότι το 5ο Μαθητικό Συνέδριο του δικτύου μας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο έχει στόχο την προώθηση των προτεραιοτήτων των μαθητών/τριών για την πόλη τους και διοργανώνεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο συνέδριο μπορούν να συμμετέχουν μαθητικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – μέλη του Δικτύου «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία».

Ο προκαταρκτικός σχεδιασμός έχει ως εξής:

  • Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα μπορούν να παρουσιάσουν στοιχεία των προγραμμάτων τους με μορφή θεατρικού, χορευτικού ή μουσικού δρώμενου.
  • Οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και τις προηγούμενες χρονιές – αντί της παρουσίασης του προγράμματος τους – θα εμπλακούν σε μια δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για ζητήματα που τους αφορούν στην πόλη τους, αρχικά χωρισμένοι σε θεματικές ομάδες και στη συνέχεια σε ολομέλεια στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη δράση αυτή θα μπορούν να συμμετέχουν 5-10 περίπου μαθητές από κάθε σχολική ομάδα.
  • Παράλληλα σε άλλους χώρους του Δημαρχείου θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και τους επιπλέον μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Θα υπάρχει η δυνατότητα ανάρτησης poster με δημιουργίες των μαθητών/τριών, εικόνες από την ετήσια πορεία του προγράμματος και των δράσεων και αντίστοιχα ενημερωτικά κείμενα τόσο από τις συμμετέχουσες μαθητικές ομάδες όσο και από ομάδες που δεν μπορούν να παραστούν δια ζώσης στο Συνέδριο.
  • Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με ένα κοινό δρώμενο, όπου θα λάβουν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες.
  • Η διάρκεια αναμένεται να είναι από 8.30 έως 13.00. Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πιθανότατα θα κληθούν να προσέλθουν μετά τις 9.30.

Προκειμένου να προχωρήσουμε στον καλύτερο και λεπτομερέστερο σχεδιασμό του Συνεδρίου, σας προσκαλούμε να δηλώσετε ηλεκτρονικά την πρόθεσή σας να συμμετέχετε στο Συνέδριο, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο σύνδεσμο: https://tinyurl.com/5synedrio-arxiko μέχρι τις 21/2/2017.

Ανάλογα με τις συμμετοχές μαθητικών ομάδων, ο σχεδιασμός μπορεί να τροποποιηθεί. Εντός του Μαρτίου θα υπάρξει και νέα ενημέρωση με περισσότερες λεπτομέρειες.

Καλή συνέχεια στις δράσεις σας!