Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας 21/3/2022

Written by gyfantis on . Posted in Γενικά, Δράσεις, Νέα, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας που τιμάται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου με τη δράση «Μαθαίνουμε για τα δέντρα στην πόλη – Φυτεύουμε δέντρα στην πόλη» σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου (Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου) και το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού τη Δευτέρα 21/3/2022.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου »Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού» του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και της στενής συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου με το ΚΠΕ.

Στόχος της δράσης είναι η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, η ανάπτυξη των πνευμόνων πρασίνου στο δήμο και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών με έμφαση στην:

  • προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημικών υπηρεσιών,
  • αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής,
  • την αποκατάσταση των τοπικών οικοσυστήματων

Περιλαμβάνει:  

Ευαισθητοποίηση των μαθητών (πριν τη φύτευση):  Οι μαθητές ακολουθώντας την εκπαιδευτική πρόταση του ΚΠΕ με θέμα «Τα υπέροχα δέντρα» που αποτελείται από τα μέρη α. Γνωρίζω το δέντρο, β. Δέντρα στην πόλη, γ. Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται και δημιουργούν. 

Δράση φύτευσης δέντρων στην αυλή του σχολείου στις 21/3/2022. Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους σχετικά με το θέμα «Τα οφέλη των δέντρων στην πόλη», παίζουν βιωματικά παιχνίδια με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ και συμμετέχουν στη φύτευση των δένδρων στην αυλή του σχολείου με την αρωγή των υπηρεσιών του Δήμου.

– Στην δράση συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού (2 τμήματα της Α τάξης του σχολείου, 50 μαθητές).

Για την υλοποίηση της δράσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποτροπή της διάδοσης της COVID-19.

Η δράση του ΚΠΕ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης “Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β΄ κύκλος)”, το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.